Xross Hard Euro Reli

Prva domaća trka u okviru FIM Hard Enduro Svetskog šampionata

Svojevrstan četvorodnevni spektakl, Xross Hard Euro Reli je 2022. godine postao prva trka u istoriji domaćeg moto sporta koja se vozi kao deo Svetskog šampionata. Od tada, naše planine Zlatibor, Tara i Mokra gora postale su mesta okupljanja najboljih hard enduro vozača sveta, a sama trka smatra se jednom od najtežih na Balkanu. Reč je zapravo o pravom adrenalinskom izazovu koji, prema rečima samih učesnika, vozačima pomera granice izdržljivosti. Kako navode, potrebna je izuzetna umešnost da bi se prešlo neverovatnih 300 km nepredvidivih i surovih šumskih terena, strme nizbrdice i uzbrdice, uz koje se često zajedno sa publikom, guraju motori kako bi se što pre stiglo do finiša.

U cilju promocije Xross Hard Enduro relija, ali i hard endura kao sporta i njegove afirmacije u Srbiji, dve godine kreiramo  kompletnu PR strategiju i komuniciramo sa medijima, pre, za vreme i nakon događaja.

Najava i sam događaj bili su propaćeni PR aktivnostima i promocijom na nacionalnim, kablovskim i lokalnim televizijama, novinskim agencijama, štampanim medijima, popularnim portalima i podkastima, lokalnim radio stanicama i stanicama sa nacionalnom frekvencijom kao i redovnim dnevnim izveštajima sa trka.

Realizovali smo konferencije za štampu, predstavili javnosti Grejema Džarvisa, mega zvezdu i najboljeg hard enduro vozača svih vremena kao jednog od učesnika Xrossa i omogućili nastupe i uključivanje organizatora događaja u najgledanije programe.

#PRStrategy #MediaRelations

Foto: Predrag Vučković, Vladimir Mladenović