Srbijavoz

Kampanja Sokolom za sokola

Za kompaniju „Srbijavoz“ osmislili smo društveno odgovornu kampanju „Sokolom za sokola”, čiji je početak simbolično obeležen 30. novembra 2023. godine u Železničkoj stanici Beograd Centar. Glavni cilj kampanje je zaštita i očuvanje stepskog sokola, najveće vrste sokola u Srbiji kojoj preti opasnost od neposrednog izumiranja. Pored „Srbijavoza” partneri projekta su Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, „Elektromreža Srbije“, opština Alibunar i Udruženje „Mladi istraživači Srbije“.

Tokom trajanja kampanje, od svake kupljene karte za voz „Soko“ odvaja se 1 dinar za kupovinu i postavljanje deset veštačkih gnezda duž pruge Beograd-Novi Sad,  kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar. Na poziv agencije, kao posebna atrakcija na događaju obeležavanja početka kampanje, bio je i sokolar sa stepskim sokolom. Bila je to za mnoge jedinstvena prilika da se izbliza upoznaju sa ovom fascinantnom pticom.

Događaju je prisustvovala i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Obezbedili smo prisustvo nacionalne novinske agencije Tanjug, kao i relevantnih medija sa nacionalnom pokrivenošću.

Pored inicijalne ideje, učestvovali smo u pripremi i realizaciji konfrencije za medije i kreirali i distribuirali saopštenje. Za potrebe kampanje realizovan je celokupan brending, reklame i plan objava za društvene mreže, city lights totemi, video pokrivalice za televizijska gostovanja i snimljen voice-over za potrebe informisanja putnika u vozu „Soko“.

Prvi talas kampanje je odlično prihvaćen u medijima kroz brojna TV gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom kao i kablovskim televizijama, a isto tako i kroz objave na najčitanijim portalima i na društvenim mrežama.

#Ideja #PredlogSaradnje #OrganizacijaDogađaja #OdnosiSaMedijima #DruštveneMreže

Key visual: Fullhouse Ogilvy