Prirodnjački muzej u Beogradu

Izložba Kavijar i komunikaciona strategija Muzeja

Svi članovi našeg tima veliki su zaljubljenici u prirodu. Zbog toga je saradnja sa Prirodnjačkim muzejom u Beogradu za nas bila posebno zadovoljstvo ali i izazov da domaćoj i svetskoj publici približimo jedinstvene i neverovatne priče koje Muzej u sebi skriva kao naučna ustanova ali i kao ustanova kulture.

Komunikaciona strategija

Korišćenjem tradicionalnih i digitalnih kanala komunikacije, osmislili smo i realizovali komunikacionu strategiju kako bismo povećali vidljivost Prirodnjačkog muzeja u javnosti, zainteresovali publiku za sadržaje koje Muzej nudi, promovisali aktuelne izložbe, a Muzej pozicionirali kao jedinstvenu instituciju kulture i nauke od nacionalnog značaja.

Izložba „Kavijar”

Promocija Izložbe „Kavijar” realizovane 2021. godine, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja privukla je izuzetno veliko interesovanje medija i javnosti.

U cilju promocije ove jedinstvene izložbe, organizovali smo brojna gostovanja i uključenja autora izložbe u program na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, i najgledanijim emisijama na kablovskim televizijama. Tokom trajanja izložbe, informacije su objavljene na najposećenijim portalima, u najtiražnijim dnevnim novinama i na društvenim mrežama.

Ovaj delikates, koji mnoge asocira na otmeni gastronomski luksuz, približen je javnosti kroz kulturološki, istorijski, biološki i ekonomski akspekt. Skrenuta je pažnja javnosti na čuveni kladovski kavijar koji se u Srbiji proizvodio do 2000. godine, ali i na zaštitu jesetri koje su danas pred izumiranjem.

O značaju izložbe „Kavijar” kao i njenoj promociji u javnosti možda najbolje govori podatak da se izložba predstavila francuskoj javnosti u Kulturnom centru Srbije u Parizu, kao prva izložba Prirodnjačkog Muzeja u EU.

Društvene mreže

Povećanje vidljivosti Muzeja u javnosti kao i promociju izložbe „Kavijar” omogućili smo implementirajući savremene trendove komunikacije na društvenim mrežama, stvarajući atraktivan sadržaj, kreativna dizajnerska rešenja i animirajući postojeći logotip Muzeja. Ovo je rezultiralo munjevitim povećanjem broja pratilaca za kratak vremenski period, kao i intenzivnom interakcijom sa vidno oduševljenom Muzejskom publikom.

#PR #MediaRelations #Digital #Content&Design #Production

Foto: Prirodnjački muzej u Beogradu